Samen terug Recht-Op

Covid-19 heeft al heel wat leed veroorzaakt het afgelopen jaar. Daarbij werden ook een aantal belangrijke problemen in onze maatschappij opnieuw onder de aandacht gebracht.

Eén daarvan is de sterke vergroting van de digitale kloof. Voor velen onder ons is het houden van een online meeting vanzelfsprekend geworden, maar voor heel wat mensen is dit simpelweg onmogelijk door gebrek aan de noodzakelijke apparatuur. Maar liefst 40% van de Belgen riskeert hierdoor digitale uitsluiting. (bron)

Denk bijvoorbeeld aan het afstandsonderwijs. Hoe doe je dit als je thuis geen computer hebt? Hoe organiseer je dit met drie kinderen met één tot zelfs geen computer in huis? Het is niet de eerste keer dat ik in de praktijk hoor: “Dokter, dit is voor ons simpelweg niet mogelijk”.

Met EGEO kwamen we daarbij tot de conclusie dat we regelmatig nieuwe pc’s leveren aan praktijken… en de oude? Tjah, die staan stof te verzamelen. Vaak zijn deze toestellen nog in perfecte staat wat hardware betreft. Mits wat onderhoudswerken kan je er nog heel wat mensen mee verder helpen.

Om deze pc’s een tweede leven te kunnen geven, hebben we de handen in elkaar geslagen met Recht-Op. Deze organisatie strijdt voor een samenleving zonder uitsluiting, en ook wij willen hier graag ons steentje aan bijdragen. En eigenlijk zijn niet “wij” de personen die helpen maar “jullie”. Het is namelijk dankzij jullie hardware dat we er in slagen om de digitale achterstand kleiner te maken.

Wij helpen enkel een handje in het klaarmaken van dit materiaal, met bijvoorbeeld alle oude data eerst grondig wissen. Concreet wisselen we de oude harde schijf met een nieuwe. Vervolgens voorzien we ook de nodige logistieke ondersteuning om dit materiaal op de juiste plaats te krijgen.

Meer informatie over “Recht-Op” kan u HIER vinden.

Heeft u hardware die u wenst te doneren? U kan HIER met ons contact opnemen.