Toe aan een nieuwe pc?

Inleiding

Er komt altijd een moment waarop je huidige hardware simpelweg niet meer mee kan. Op deze moment kies je voor nieuwe hardware. Maar wat koop je dan? Een desktop, een laptop, een tablet?

Werk je met een docking station? Wil je één of twee schermen? Wat met het toetsenbord en de muis?

Je hebt momenteel heel wat keuzes en wij zullen je proberen te begeleiden bij deze keuze.

De desktop

Werk je altijd op dezelfde locatie? Ben jij de enige met toegang tot je werkomgeving? Dan is een desktop zeker een goede keuze.

 

Bij het woord desktop blijven veel mensen denken aan een grote bak die stof onder je bureau staat te vergaren en vooral veel lawaai staat te maken. Dergelijke toestellen raden we absoluut niet aan want er zijn momenteel veel betere alternatieven.

Een krachtige desktop hoeft tegenwoordig niet groter te zijn als een doos steriele kompressen. Op dergelijke desktop kan je makkelijk elke kantoor software draaien, een extra scherm aansluiten en al je randapparatuur aansluiten.

De kostprijs varieert naargelang de eisen: hoeveel Ram wil je, hoe groot moet de harde schijf zijn en welk type processor wil je. Reken op een 400 tot 700€ voor een deftige desktop.

De laptop

 

Er was een tijd dat een laptop niet werd aangeraden omdat deze een stuk minder bestendig was tegen het langdurig gebruik. Deze tijd ligt echter al een hele tijd achter ons. De huidige generaties laptops kan je makkelijk een hele dag door gebruiken.

Ben je iemand die graag mobiel wil werken? Iemand die regelmatig van werkruimte moet veranderen? Dan kan een laptop een zeer goede keuze zijn. Wil je graag werken met een groter scherm en afzonderlijk toetsenbord dan is een docking station een must.

Ook hier is de tijd dat je voor elk type laptop een ander docking station nodig had voorbij. Tegenwoordig kan je elke laptop perfect koppelen aan de hand van een usb 3.0 of usb type C docking station. Dit maakt de investering in een docking station alvast een stuk interessanter!

Hou er wel rekening mee dat een laptop iets makkelijker te stelen is en dat er best gevoelige informatie op dit toestel kan staan. Dit probleem heb je natuurlijk niet indien je kiest voor onze DaaS oplossing.

De kostprijs is nog meer afhankelijk van je wensen. Een zeer simpel model kan je al vinden voor 400€ maar een ietswat stevige laptop kost toch al snel 900€ a 1000€.

Wanneer je een laptop koopt, kijk zeker ook naar de kracht van de batterij!

Een tablet

Om echt te werken is een tablet momenteel nog onvoldoende geschikt. Vooral omdat het vaak nog ontbreekt aan compatabiliteit met de software die je nodig hebt om te werken. Het enige alternatief momenteel is een Surface van Microsoft. Deze stijlvolle tablets bieden immers een volledige windows werk omgeving.

Er hangt echter wel een aardig prijskaartje aan vast. Reken op het simpelste model op 1049 € maar dit kan oplopen tot boven de 2000€ afhankelijk van de wensen. De accessoires zijn ook iets prijziger.

Daartegenover staat wel een kwaliteitsvol toestel dat een perfecte tablet ervaring en desktop ervaring kan bieden.

Conclusie

Meer dan ooit ben je dus vrij om te kiezen wat je wil. Een aantal beperkingen van vroeger zijn eigenlijk niet meer bestaande. Bekijk eens hoe je zelf wil werken en laat vooral de keuze daarvan afhangen. Voor een Laptop of Surface moet je natuurlijk wel iets dieper in de buidel tasten.

Vragen? Nood aan nieuwe hardware?

Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Dr. Arnout Van Den Kieboom