Cloud Hosting

Het begrip “cloud hosting” omvat de verschillende diensten die wij aanbieden en beheren vanuit ons datacenter. Dit kan gaan van uw eigen virtuele Windows-werkomgeving tot een dedicated server. Wij onderscheiden twee types van diensten:

ONZE EIGEN ‘DESKTOP AS A SERVICE’ (DaaS) OPLOSSING

Als u een eigen desktop of laptop heeft dan zal u zeker weten wat een drama het is wanneer deze toestellen het laten afweten, of erger, gestolen worden. Wat met de data die u lokaal bewaarde? Hoe snel kan u terug operationeel zijn? Zelfs als het euvel snel verholpen wordt wacht u dikwijls de tijdrovende taak om alles terug te instaleren en waar mogelijk te recupereren. Zelfs al mocht uw data reeds op een Google-Drive, OneDrive of Dropbox staan dan nog verliest veel tijd met de machine terug op punt te zetten.

Met onze oplossing werk je eigenlijk volledig in de “cloud”. Op deze manier heb je lokaal enkel een pc nodig met een internetverbinding. Als gebruiker beschik je over een volledig werkzame windows omgeving waar je onbeperkt mee aan de slag kan. Op die manier kan je ook helemaal zelf je software kiezen die je wil gebruiken zoals bijvoorbeeld Microsoft Office of Libre Office, een e-mailprogramma, je browser, …

Onze unieke oplossing heeft ook niet langer de nadelen van werken met een terminal server. Met dit verouderde systeem had je immers het nadeel dat, indien de omgeving van één van de gebruikers vastliep, soms iedereen zijn omgeving terug moest opstarten. Tevens had je als gebruiker ook vaak te weinig rechten zodat je aan de “administrator” (vaak de IT-beheerder) toestemming moest vragen om bepaalde handelingen te verrichten. Met ons systeem behoud je volledig zelf alle controle en zal een eventuele crash in jouw omgeving de andere omgevingen niet beïnvloeden.

HOSTING-DIENSTEN

Naast de “Desktop as a Service”-oplossing kunnen wij ook klassieke hosting voorzien waarbij we een dedicated server voor u hosten of waarbij u gebruik maakt van onze gedeelde servers. Tot slot hosten we ook websites, door ons ontwikkeld op maat van onze klanten.