Wat is de cloud?

De “cloud” is al lang geen nieuwe term meer. Sinds enkele jaren is er een tendens om hoe langer hoe meer gedecentraliseerd te werken. Dit wil in de meeste gevallen zeggen dat de programma’s die je uitvoert nog wel werken op jouw eigen laptop, smartphone, tablet …. maar dat de dataverwerking en bewaring eigenlijk ergens anders gebeurt, namelijk in een datacenter (wat een iets minder hip woord is voor “cloud”).

Maar zoals aangegeven zijn er verschillende manieren om deze cloudwerking uit te voeren. Soms draait het hele programma nog lokaal op jouw apparaat maar zal de opslag van de data extern gebeuren. Denk maar aan GoogleDrive, Onedrive of Dropbox die files synchroniseren tussen de PC en opslag in de cloud terwijl u de files zelf lokaal bewerkt in Microsoft Office.

De meest gekende programma’s in de medische sector die gebruik maken van opslag van medische data in de cloud zijn bijvoorbeeld CareConnect en Daktari. Een andere manier van cloudwerking is om de hele applicatie te laten werken in het datacenter. Het meest gekende voorbeeld hiervan zijn eigenlijk alle webpagina’s.

Denk bijvoorbeeld aan e-banking waarbij je alles uit kan voeren in een browser. De toepassing werkt dus volledig in het datacenter en de beelden worden getoond op je lokale apparaat (pc, laptop, tablet, smartphone, …).

Anycare Cloud.

IN DE EGEO CLOUD WERK JE EIGENLIJK VOLLEDIG IN DE “CLOUD”. OP DEZE MANIER HEB JE LOKAAL ENKEL EEN PC NODIG MET EEN INTERNETVERBINDING.

Als gebruiker beschik je over een volledig werkzame Windows omgeving waar je onbeperkt mee aan de slag kan. Op die manier kan je ook helemaal zelf je EMD kiezen alsook de overige software zoals bijvoorbeeld Microsoft Office of Libre Office, een e-mailprogramma, je browser etc.

Onze unieke oplossing heeft ook niet langer de nadelen van werken met een terminal server (voor onze klanten uit de medische sector : zoals vroeger wel eens met Medidoc werd gedaan). Met dit verouderde systeem had je immers het nadeel dat, indien de omgeving van één van de gebruikers vastloopt, soms iedereen zijn omgeving terug moest opstarten. Tevens had je als gebruiker ook vaak te weinig rechten zodat je aan de “administrator” (vaak de IT-beheerder) toestemming moest vragen om bepaalde handelingen te verrichten. Met ons systeem behoud je volledig zelf alle controle en zal een eventuele crash in jouw omgeving de andere omgevingen niet beïnvloeden.

De voor- en nadelen.

Voor het volledig werken in de cloud is er eigenlijk maar één vereiste waar je niet omheen kan en dat is dat je een snelle
internetverbinding nodig hebt. Het maakt niet uit of deze loopt via draadloos, bedraad of mobiel internet. Maar naast dit ene nadeel zijn er tal van voordelen.

Dankzij anycare cloud werk ik op een veilige omgeving en heb ik geen problemen meer
als mijn lokale hardware het plots laat afweten. Ik kan zonder problemen op een vervangtoestel inloggen
op mijn persoonlijke cloud omgeving en mijn werk verderzetten.
Dr. Karen De Clerck, HUISARTS, PRAKTIJK DRIESPRONG, HOEVENEN

WIL U NOG EXTRA INFORMATIE?

U neemt sowieso de juiste beslissing met EGEO AnyCare Cloud maar als u toch nog extra informatie wenst geef dan even een seintje en wij lichten het u graag persoonlijk toe.