Projectbegeleiding

Wij zorgen voor de perfecte planning en installatie van uw IT infrastructuur

Project begeleiding

Wij zorgen voor de perfecte planning en installatie van uw IT infrastructuur

Het netwerk

EGEO begeleidt reeds sinds 2013 bedrijven met de uitbouw en het onderhoud van hun it-infrastructuur en telefoniesystemen

Of het nu gaat over een nieuwbouw of een bestaande ruimte, meestal zijn er aanpassingen nodig om te kunnen werken met internet gebaseerde diensten zoals VOIP-telefonie of Cloud computing. EGEO kan u helpen met deze aanpassingen of kan samenwerken met uw elektricien of aannemer om alles in goede banen te leiden.

Wil u graag meer weten?

Contacteer ons dan vrijblijvend. Wij maken graag een audit van uw bestaande of gewenste omgeving en bezorgen u een oplossing op maat.

Internet

Een breedbandverbinding is noodzakelijk. Wij raden een internetverbinding via glasvezelkabel aan, aangezien de maximale snelheid en stabiliteit over het algemeen veel beter zijn dan over een telefoonlijn (ADSL/VDSL).

 

In een nieuwbouw of verbouwing is het belangrijk te kijken waar de internetbekabeling (glasvezel, coax of telefoonlijn) binnenkomt in het gebouw zodat hiermee kan rekening gehouden worden bij het uittekenen van de technische ruimte. Uw aannemer houdt hier rekening mee en neemt deze zorg uit uw handen.

Eventueel kan u er ook voor opteren om twee internetabonnementen af te sluiten. Indien er dan verbindingsproblemen opduiken bij één provider (bv. door wegenwerken of onderhoud), kan worden overgeschakeld op de andere provider. Meld dit zeker aan EGEO zodat we een router voorzien die in staat is de omschakeling te maken.

Bekabeling

Hoewel steeds vaker gebruik gemaakt wordt van lokaal draadloos internet (wifi) en mobiel internet (Edge, 3G, 4G, …) is een goede bekabeling voor de meeste zwaardere toepassingen nog steeds essentieel. Vooral wanneer een bedrijf nieuw gebouwd of gerenoveerd wordt, is dat het goede moment om meteen een future-proof kabelnetwerk te voorzien. Na overleg met EGEO over de gewenste apparatuur, zorgt de aannemer/elektricien voor de juiste bekabeling.

Uw netwerk

Nu de internettoegang geregeld is, dient de rest van uw netwerk uitgerold te worden. EGEO voorziet in een installatie op maat volgens uw noden. Hoe uitgebreid de infrastructuur is, hangt voornamelijk af van het aantal personen dat gebruik zal maken van het netwerk. Daarom is het ook belangrijk vooraf rekening te houden met toekomstige plannen (bv. een latere toename van het aantal medewerkers).

Hard- en software

Nadat netwerkgewijs alles in orde is gebracht wenst u natuurlijk aan de slag te gaan met een goede bureau-uitrusting zoals laptop, scherm, printer enz… Hieronder geven wij u een lijst mee van de meest noodzakelijke toestellen die u dient te voorzien. De specificaties zijn niet bindend maar beschouw ze als minimumvereisten voor een vlotte werking met hedendaagse software. EGEO kan alles leveren en voorziet zelfs bepaalde onderdelen standaard in haar abonnementsformules.