Inleiding

Recent kwam er een meldpunt voor agressie van de orde van geneesheren. Dit na de berichtgeving van een aantal gevallen van agressie en andere problemen met de veiligheid van artsen en medische hulpverleners. .

Helaas was er op 19 augustus wederom een geval van agressie waarbij een huisarts werd neergestoken door een verwarde patiënt. Eerder dit jaar kwam een andere huisarts om het leven tijdens een gelijkaardig voorval.
Dit zijn natuurlijk zeer spijtige gevallen die gelukkig nog steeds zeldzaam zijn en gelukkig voelen de meeste hulpverleners zich nog steeds veilig. Toch zijn we bij EGEO op zoek gegaan om uw veiligheid nog te vergroten.

EGEO Phone System

Om het veiligheidsgevoel te vergroten hebben we in onze telefooncentrale recentelijk een “paniek”-knop mee ingebouwd. Door op deze toets te duwen gaat er automatisch een alarm af in de andere kabinetten. Dit alarm geeft meteen aan via een boodschap in welk kabinet de agressie plaats heeft. Eventueel kunnen ook andere personen gecontacteerd worden, bijvoorbeeld via gsm, dit kan handig zijn voor solo artsen.
Na dit signaal krijgen de collega’s meteen te horen wat er zich afspeelt in het kabinet. Zodoende kunnen zij u komen helpen of de hulpdiensten verwittigen.

Deze functie kwam recentelijk ook in het nieuws en kan u aan het werk zien in volgend fragment:

Bron: BRUZZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze functie kan een nuttige aanvulling zijn op andere veiligheidssystemen zoals een alarm systeem en camera’s en is nuttig voor zowel groepspraktijken als solo werkende hulpverleners.

Contacteer ons voor meer informatie

Het EGEO team